OPEN VPN İLE ÖZGÜR İNTERNET


   OpenVPN ile internete özgürce bağlan. DNS değiştirmenin yetmediği yerde,gene bağlan. Pek ayrıntılı ama basit bir anlatımla adım adım anlattım. Yeni başlayanlar için ideal !
   Güvenilir, tam işlevli ve ücretsiz. Reklamlardan,paralı programların ücretsiz kullanıcılarına getirdiği sınırlamalarından filan kurtulun.



ÖNBİLGİ

    DNS : Domain name system-Alan adı sistemi.
    DNS SUNUCUSU : Domain Name Server

    Ip ( Internet Protocol) adreslerini, ad ve adrese çeviren sunucu. IP Adresi rakamlarından oluşur. Ancak hatırlanması zor olduğu için bir adla eşleştirebilir. Örnek : 205.231,16,5 olan IP adresi 'www.superonline.com' adresini ifade etmektedir.
    İnternette bir yere bağlanmak istediğimizde,kullandığınız internet sağlayıcı,mesela Telekom,kendi DNS sunucusuyla seni o adrese bağlar. Bu adres engellenmişse bağlamaz.
    Ama, aynı internet sağlayıcının ulaştırdığı sinyaller üzerinden farklı bir DNS sunucusuna da bağlanmakta özgürüz. Örneğin, Google DNS sunucusuna. Bu sunucuda, o yasaklı adresler yasak değil ise, seni o adrese bağlar. Böylece ülke, kurum vbg. bazında engel aşılmış olur.Bunu gerçekleştirebilmek için bilgisayarımızın ayarlarından DNS değiştiriyoruz.

    DNS’lerin engellenmesi demek: Artık DNS Değiştirmek İşe Yaramayacak, Yasaklamalar IP-Tabanlı Olacak, demek.DNS’nin bağlı olduğu IP adresi yasaklanınca,DNS’si de engellenmiş oluyor.
    Bu noktada VPN devreye giriyor.

    VPN - Virtual Private Network (Sanal Özel Ağ)
    Internet veri akışınızı şifreleyerek sizi saklayan bir tünel oluşturmaya yarar.
VPN kullandığınız zaman, evinizi ve kim olduğunuzu gösteren kendi IP adresiniz görünmez. Mesela telekomdan internetliysen,Telekom, sadece kullandığın VPN şirketinin IP adresini görebilir. İnternet sinyalini modeminle telekom şirketinden alırsın, ama “internet hizmetini” yurt dışındaki genel bir VPN sunucusundan alırsın.Senin engellenen sitelerin,bu sunucu da engellenmediği için internete özgürce bağlanırsın.
    VPN, internetteki veri trafiğinizi şifreliyor. Eğer şifresinde güvenlik açıkları yoksa, bu şifreyi IBM’in süper bilgisayarları bile ancak 10 yılda çözebiliyor.Nereye girmişsin çıkmışsın;kimse seni göremiyor yani.


OPEN VPN

    Nedir ?
    Vpn ile bizim gizliliğimizi koruyan tüneli oluşturan uygulamalardan biridir.
Open VPN , James Yonan tararından yazılan açık kaynak kodlu VPN teknolojisidir.
Noktadan noktaya ve siteden siteye güvenli bağlantı sağlayan OpenVPN bridged (köprülenmiş) veya routed (yönlendirilmiş) modlarda çalışır. SL/TLS protokolleri üzerinden anahtar değiştokuşu yapar.NAT (network adress translation) ve Firewall uygulamalarını çift yönlü olarak aşabilme kapasitesi bulunur.
    Programı ticari kullanmayacaksan,tamamen ücretsizdir ve reklamsızdır.
Hotspotshield programı da,open vpn kaynak kodlarıyla derlenmiş bir arayüzmüş .Hiç başka programlarla uğraşmayın. OpenVPN kurun,bitsin.

    Nasıl Kurulur ?


1 ) İNDİRİLMESİ GEREKENLER

    Küçük boyutlardadırlar,hemen inerler.

    OpenVPN programını buradan indir.
Windows kullanıyorsanız,sayfanın en yukarısındaki tablonun en altındaki “Windows Installer (32 bit ya da 64-bit) yazanlardan birini indirin.

    VPN sertifikalarını ise  VPNBook’dan indir.
VPN sertifika ve konfigürasyon dosyalarıdır bunlar.OpenVPN programının bağlanmak için kullanacağı bilgileri ve yetkileri içinde taşır.Onlarsız program bir hiçtir.

    VPNBook sayfasına gelince :




2 ) PROGRAMI KURMA

    1 - Kurulum programının üstüne sağ tık ve yönetici olarak çalıştır. > ‘Next’ > ‘I Agree’ > Bütün boş kutuları da işaretleyip ‘Next’ > ‘Install’ dedik > Yükleniyor > Bitir




3 ) SERTİFİKALARI YERİNE YERLEŞTİRME

    Demin VPNBook’dan indirdiğiniz zip dosyalarını açıp çıkartın.Çıkan sertifikaları kopyalayıp  "C:\Program Files \OpenVPN\config" klasörüne yapıştırın.
    Sonuçta bu pencere şöyle gibi görünecek :




4 ) PROGRAMI ÇALIŞTIR VE BAĞLAN

    Önce :
Masaüstündeki OpenVPN GUI yazan kısayoluna sağ tık ve programı yönetici olarak başlat.Her zaman yönetici olarak başlat bu programı.

   Şimdi :




  
   Açılanda :





    Kullanıcı adı ve Şifre isteyecek :VPNBook’dan aldığınız bu bilgileri girin ve ‘Tamam’ deyin.



    OpenVPN simgesi yeşile döndü :İnternet üzerindeki kişisel güvenliğinizi koruyan bir VPN tüneliniz oldu.



    Bağlantıyı kesip normal yoldan bağlanmak isterseniz :Yine bu simge üzerinde sağ tık ve bağlanılana ‘bağlantıyı kes’ de.


NOTLAR:

    ...Net framework 3.5 SP1 kurulu olmalı.
    ...Windowsda 'Hizmetler'e git ve OpenVPN service'i otomatik başlata al.Windows açılışında otomatik bağlan.
    ...VPN hizmetlerinde Protokoller: VPN hizmetlerini araştırırken SSL/TLS (bazen OpenVPN olarak da adlandırılır), PPTP, IPSec, L2TP,SSH tünelleme,gibi farklı VPN türlerine rastlayacaksınız. Protokollerin kendilerine has avantaj ve dezavantajları var.
    …VPN’e iki türlü bağlanıyorsunuz. UDP ve TCP yöntemi ile. VPN’e ilk bağlanan bilgisayar varsayılan ayarlar gereği UDP ile bağlanıyor. UDP gizliliğinizi korumak için daha güvenli.Ancak ikinci bilgisayar TCP ile bağlanacak.

 


 -----------------------------------
OPEN VPN İLE ÖZGÜR İNTERNET
--------------------------------------------------------------

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

X-MOUSE - FARE İLE ÜSTÜNE GELİNCE ETKİNLEŞEN PENCERELER İŞLEVİ NASIL AYARLANIR?

ESCAPE CHARACTERS FOR HTML IN JASON, JAVASCRIPT, MARKDOWN, XML, XHTML, etc